Uitleg etherische oliën

Etherische oliën die in de premium starterkit zitten:

Etherische oliën kunnen ons lichaam ondersteuning geven bij het zelfgenezingsproces. Als mens zijn we constant aan veranderingen onderhevig. Ons lichaam heeft soms heel wat te verduren. Het evenwicht kan hier en daar verstoord zijn. Ons lichaam is altijd bezig om gezond te blijven en het evenwicht te herstellen. Deze etherische  oliën kunnen daar bij helpen en ze bevorderen ons emotioneel welzijn.

Omdat sommige etherische oliën niet altijd te verkrijgen zijn vanwege de grote vraag en seizoen gebondenheid,   heeft Young Living een ruil-systeem ofwel flex-oliën ingesteld. Hieronder vindt u de oliën die in de starterkit kunnen zitten. Het kan dus wisselen. U krijgt in ieder geval 11 oliën.  Jammer genoeg is vanwege de wet, niet meer toegestaan om een uitgebreide beschrijving te geven over de precieze werking van deze etherische oliën.

Hier volgt een korte uitleg.

lemonLemon (Citrus Limon) – Heeft een sterke, zuivere en frisse geur. Het werkt revitaliserend en opwekkend. Het bestaat uit  68%  d-limonene, wat onze weerstand kan ondersteunen. Let op met deze olie in het zonlicht, kan dan huidverkleuringen geven gedurende 72 uur na gebruik. Je kan het inhaleren voor een verkwikkende en energieke opkikker samen met de peppermint.

lavenderLavender  (Lavandula angustifolia) – Heeft een fris, zoet, bloemige en kruidige geur Het is kalmerend en verfrissend. Lavender is inzetbaar voor vele dingen en kan daarom niet ontbreken in een huishouden. Rustgevend voor het slapengaan. Lavender wordt veel gebruikt in huidverzorgingsproducten.

frankFrankincense (Boswellia carteri) – Heeft een zachte, zoete, warme en houtachtige  aarde geur. Het heeft een stimulerende, verheffende werking op ons bewustzijn. Toepasbaar bij visualiseren en meditatie. Kan behulpzaam bij het verbeteren van je spirituele verbinding en balans. Het heeft rustgevende eigenschappen die helpen bij het overkomen van twijfel en stress. Ook wordt het veel gebruikt in de cosmetica voor de huid, Helpt rimpels te verzachten.

pepPeppermint (Mentha Piperita) – Heeft een verfrissende, opwekkende menthol geur. Het is een geweldige veelzijdige olie. Het is veel onderzocht op potentiele gezondheidsondersteuning en voor zijn mogelijkheid de mentale aandacht  te verbeteren. Het kan ook bijdragen aan een normale spijsvertering.

teaTea Tree (Melaleuca Alternifolia) – Ondersteunt ons lichaam op een natuurlijke manier tegen ontstekingen. Ook is het goed voor de huid.

aroma easeAroma Ease – Een blend bestaande uit: Ginger, Cardamom, Peppermint, Fennel, and Spearmint. Het heeft een opwekkende munt geur. Speciaal samengesteld om emotionele stress te ondersteunen die vast kan zitten op de maag en het spijsverteringsstelsel gedurende het reizen in de auto of vliegtuig. Het geeft een gevoel van balans bij gebruik.

stressStress Away – Een blend bestaande uit: Copaiba, Lime, Cedarwood, Vanilla, Ocotea,  Lavender. Een natuurlijke ondersteuning in ons stressvolle leven. Mentale starheid neemt af en ontspanning en balans komen terug. Afname van nerveuze energie. Stress Away is een van mijn favoriete oliën en het ruikt heerlijk.

thievesThieves – Een blend bestaande uit: clove, lemon, cinnamon, Eucalyptus radiata en rosemary. Deze blend werd gemaakt op basis van onderzoek naar dieven in Frankrijk die zichzelf beschermden met deze oliën. Ze beroofden de lichamen van hun kostbaarheden zonder zelf de pest te krijgen. Deze blend draagt bij tot een goede functie van het immuunsysteem en weerstand. Ondersteunt ons lichaam op een natuurlijke manier tegen ontstekingen. Het is een “hete” olie, dus verdunnen.

rcRC – Respiratory Congestion – Een blend bestaande uit: Eucalyptus globulus, myrtus communis, pine, marjoram, eucalyptus radiata, eucalyptus citriodora, lavender, cupressus sempervirens,  tsuga canadensis en peppermint. Deze blend bevat krachtige oliën ter ondersteuning van onze ademhaling en longcirculatie. Helpt bij de afweer tegen ontstekingen.

puriPurification – Een blend bestaande uit: citronella, lemongrass, rosemary, Tea Tree,  lavandin (Lavandula x hybrida) en myrtle. Dit noemen we een “hete” olie, dus verdunnen. De naam zegt het al, puur, schoon. Kan worden gebruikt in de diffuser om de lucht te verfrissen en ongewenste geuren te verwijderen. Wordt ook gebruikt om de huid schoon te maken bij schrammen, insectenbeten, en kleine sneetjes.

panPanAway – Deze blend bestaat uit: wintergreen, helichrysum, clove en peppermint. Deze blend is speciaal gemaakt voor de ondersteuning van ons bewegingsapparaat als de mobiliteit problemen geeft. Het kan goed bij massage gebruikt worden. Na sport bij teveel inspanning, helpt het bij het herstel. Het helpt de normale cel functie te onderhouden. Het ondersteunt en helpt bij het welzijn van een normale bloedsomloop, spierfunctie en gewrichtsfunctie.

citrus freshCitrus fresh  – Deze blend is een mix van  orange, tangerine, mandarin, grapefruit, lemon en spearmint. Het werkt kalmerend en ontspannend. Door de aanwezigheid van d-limonene, ondersteund het onze weerstand. Het geeft een gevoel van welzijn en vreugde.

lemongrassLemongrass (Cymbopogon flexuosus) – Heeft een lichte, frisse citrusgeur met een aardse ondertoon. Het is verfrissend, verjongend, stimulerend en balancerend. Het geeft inspiratie en bevorderd de mentale helderheid.

copaibaCopaiba – afkomstig uit Brazilië, geeft verlichting bij maag-ongemakken. Ondersteund een normale mobiliteit van gewrichten. Het kan verlichting geven bij insectenbeten. Deze olie is een onderdeel van Deep Relief.

digizeDiGize – is een blend van Tarragon, ginger,  peppermint,  juniper, fennel, lemongrass, anise en patchouli. Het geeft een goede ondersteuning van ons spijsverteringsstelsel.

orangeOrange (Citrus sinensis)  – Heeft een rijke citrus geur die heel opwekkend werkt. Het geeft gevoelens van blijdschap en vreugde en vrede. Het kan ook kalmerend werken.